ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ

Στα πρόγραμματα εκπαίδευσης έχουν διδάξει ή διδάσκουν οι παρακάτω Ιατροί Βελονιστές :

Θεοδωράτου Κωνσταντίνα - Πρόεδρος ICMART- Υπεύθυνη Σπουδών

Η κα.Θεοδωράτου αποφοίτησε απο την ιατρική σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών και εξειδικεύτηκε περαιτέρω στην ιατρική ψυχολογία και την συμβουλευτική εξαρτήσεων. Στην συνέχεια με υποτροφία απο το Υπουργείο Παιδείας πήγε στην Κίνα για να σπουδάσει βελονισμό στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου. Παρέμεινε στην Κίνα για να εμβαθύνει τις σπουδές της, αποκτώντας τον τίτλο του Master στο βελονισμό απο το πανεπιστήμιο της Καντόνα. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την έρευνα του βελονισμού στο Κέντρο Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών και διδάσκει βελονισμό σε γιατρούς όλων των ειδικοτήτων . Είναι Πρόεδρος της Παγκόσμιας εταιρίας ιατρών βελονισμού ICMART και Πρόεδρος του επιστημονικού συλλόγου ιατρών βελονισμού Ελλάδας

Ταραμπέ Μ. - Υπεύθυνος Ιατρικού

O Dr. Μιχάλης Ταραμπέ αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε την ειδικότητα της Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής στην Αγγλία όπου και άσκησε την πλήρη ειδικότητα επί σειρά ετών. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα εργάστηκε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας όπου προσέφερε τις υπηρεσίες του ως Επιμελητής Α στο Λάτσειο Κέντρο Εγκαυμάτων και Πλαστικής Χειρουργικής στο Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας στη Δυτική Αττική. Είναι Εταίρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πλαστικών Χειρουργών  και Διδάκτωρ Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας. Ενεργό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής , Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής. Ιδρυτικό μέλος της Ελληνκής Εταιρείας Επούλωσης Τραυμάτων και Ελκών. Διατελεί Επιστημονικός Διευθυντής του Cosmetic Laser Institute και Διευθυντής Πλαστικής και Αισθητικής Χειρουργικής στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών – Κλινική Περιστερίου. 


Λαζάρου Γ. - Υπεύθυνος Τμήματος Πόνου

Ο ορθοπεδικός χειρουργός κ. Λαζάρου σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύθηκε στην ορθοπεδική στο νοσοκομείο ΚΑΤ. Μετά τη λήψη του πτυχίου συμμετείχε επιτυχώς στο επιδοτούμενο σεμινάριο Τηλεϊατρικής από το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής, στο επιδοτούμενο σεμινάριο Ιατρικής της Εργασίας από το Εργαστήριο Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξε για τη μελέτη της ιστορίας της ιατρικής. Παρακολούθησε το Β΄ Ετήσιο Μεταπτυχιακό Σεμινάριο Ιστορίας των Βιοϊατρικών Επιστημών (1991-2), το οποίο οδήγησε στην εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στο Σπουδαστήριο Ιστορίας της Ιατρικής. Τα μεταβολικά νοσήματα των οστών αποτελούν μεγάλο μέρος της κλινικής του πράξης και η συνειδητοποίηση της ανεπαρκούς αντιμετώπισης του πόνου, σε χρόνιες κυρίως καταστάσεις, τον οδήγησε στο μονοπάτι του βελονισμού. Είναι υπέρμαχος της ιατρικής, βασισμένης σε αποδείξεις, με συνέπεια να ακολουθεί μια πιο δυτική θεώρηση του βελονισμού, παρότι εξακολουθεί να γοητεύεται από την κινεζική φιλοσοφία και ερμηνεία της ανθρώπινης παθολογίας.

Τσαλκαμά Ε. - Υπεύθυνη Κτηνιατρικού

Η Ευδοκία Τσαλκαμά είναι Κτηνίατρος-Ιππίατρος, απόφοιτη του πανεπιστημίου Σεντ Ιστβαν, τμήμα κτηνιατρικής στην Βουδαπέστη Ουγγαρίας. Δραστηριοποιείται  τα τελευταία 15 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα παροχής κτηνιατρικών υπηρεσιών σε μικρά ζώα συντροφιάς και στα ιπποειδή. Πτυχιούχος κτηνιατρικού βελονισμού από τον Επιστημονικό Σύλλογο Ιατρών Βελονισμού Ελλάδος (Ε.Σ.Ι.Β.Ε.). Είναι υπεύθυνη εκπαίδευσης του κτηνιατρικού τμήματος βελονισμού της ATC και διδάσκει τα πρακτικά μαθήματα του κτηνιατρικού βελονισμού. Συμμετείχε ως εθελόντρια κτηνίατρος στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες το 2004 στην Αθήνα, καθώς και στους αγώνες υπερπήδησης CSIO**** τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς. Μέλος του ΠΚΣ (Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου) και ΕΚΕ (Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας). Αλλα ενδιαφέροντα στον επαγγελματικό τομέα περιλαμβάνουν την διερεύνηση μεθόδων ορθοπεδικού πεταλώματος και τη χρήση  εποξικών υλικών για την αποκατάσταση των οπλών των ίππων.


Τσιριγώτη Α. - Υπεύθυνη Οδοντιατρικού

Cui Shu Li, MD, Researcher, Singapore/Beijing, China

F. Beyens, MD. Επίτιμος Πρόεδρος International Council of Med.Acupunture (ICMART) Brussels, BE

Καθηγητής Dr. N. Nickolaev, MD., Ph.D, Πρόεδρος Latvia Med. Acupuncture Assoc, Riga, LV

Jean Pierre Fossion, MD, Πρόεδρος Belgian Acupuncture Association, Brussels, BE

Patrick  Sautreuil, MD., Paris, FR

Καθηγητής Francesc Minguell Martin, Veterinarian, Πανεπιστήμιο Βαρκελώνης, SP