Στα πρόγραμματα εκπαίδευσης έχουν διδάξει ή διδάσκουν οι παρακάτω Ιατροί Βελονιστές :

Δρ. Θεοδωράτου Κωνσταντίνα – MSc Acupuncture – Γεν. Γραμματέας ICMART- Υπεύθυνη Σπουδών

Η Κωνσταντίνα Θεοδωράτου αποφοίτησε από την ιατρική σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών και εξειδικεύτηκε περαιτέρω στην ιατρική ψυχολογία και την συμβουλευτική εξαρτήσεων. Στην συνέχεια με υποτροφία από το Υπουργείο Παιδείας πήγε στην Κίνα για να σπουδάσει βελονισμό στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου και του Τιεντζίν. Εμβάθυνε στις σπουδές της, αποκτώντας τον τίτλο του Master στο βελονισμό από το πανεπιστήμιο της Καντόνας. Ασχολήθηκε με την έρευνα του βελονισμού στο Κέντρο Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών και διδάσκει βελονισμό σε γιατρούς όλων των ειδικοτήτων . Είναι Γενική Γραμματέας κ π. Πρόεδρος (14-18) της Παγκόσμιας Εταιρίας Ιατρών Βελονισμού (ICMART) και Πρόεδρος του Επιστημονικού Συλλόγου Ιατρών Βελονισμού Ελλάδας (ΕΣΙΒΕ – SAMAG)

Δρ. Ταραμπέ Μ. – Πλαστικός Χειρούργος – PhD – Υπεύθυνος Ιατρικού

O Dr. Μιχάλης Ταραμπέ αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε την ειδικότητα της Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής στην Αγγλία όπου και άσκησε την πλήρη ειδικότητα επί σειρά ετών. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα εργάστηκε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας όπου προσέφερε τις υπηρεσίες του ως Επιμελητής Α στο Λάτσειο Κέντρο Εγκαυμάτων και Πλαστικής Χειρουργικής στο Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας στη Δυτική Αττική. Είναι Εταίρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πλαστικών Χειρουργών και Διδάκτωρ Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας. Ενεργό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής , Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής. Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Επούλωσης Τραυμάτων και Ελκών. Διατελεί Επιστημονικός Διευθυντής του Cosmetic Laser Institute και Διευθυντής Πλαστικής και Αισθητικής Χειρουργικής στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών – Κλινική Περιστερίου.

Δρ. Λαζάρου Γ. – Χειρούργος Ορθοπεδικός – PhD – Υπεύθυνος Τμήματος Πόνου

Ο ορθοπεδικός χειρούργος Γιώργος Λαζάρου σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στην ορθοπεδική στο νοσοκομείο ΚΑΤ. Μετά τη λήψη του πτυχίου συμμετείχε επιτυχώς στο επιδοτούμενο σεμινάριο Τηλεϊατρικής από το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής, στο επιδοτούμενο σεμινάριο Ιατρικής της Εργασίας από το Εργαστήριο Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξε για τη μελέτη της ιστορίας της ιατρικής. Παρακολούθησε το Β΄ Ετήσιο Μεταπτυχιακό Σεμινάριο Ιστορίας των Βιοϊατρικών Επιστημών (1991-2), το οποίο οδήγησε στην εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στο Σπουδαστήριο Ιστορίας της Ιατρικής. Τα μεταβολικά νοσήματα των οστών αποτελούν μεγάλο μέρος της κλινικής του πράξης και η συνειδητοποίηση της ανεπαρκούς αντιμετώπισης του πόνου, σε χρόνιες κυρίως καταστάσεις, τον οδήγησε στο μονοπάτι του βελονισμού. Είναι υπέρμαχος της ιατρικής, βασισμένης σε αποδείξεις, με συνέπεια να ακολουθεί μια πιο δυτική θεώρηση του βελονισμού, παρότι εξακολουθεί να γοητεύεται από την κινεζική φιλοσοφία και ερμηνεία της ανθρώπινης παθολογίας.

Τσιριγώτη Α. – Οδοντίατρος – Υπεύθυνη Οδοντιατρικού

Η Αγγελική Τσιριγώτη αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Αθήνας την οδοντιατρική σχολή και κατόπιν εξειδικεύτηκε στην γναθοχειουργική. Η ενασχόληση της με το βελονισμό έγινε την τελευταία 10ετία και μετά την αποφοίτηση της από τη σχολή βελονισμού Αθήνας, η κ.Τσιριγώτη χρησιμοποιεί το βελονισμό κατά την διάρκεια των οδοντιατρικών πράξεων αλλά ακόμα και πριν και μετά για την βελτίωση της δουλειάς της όπως θα μας εξηγήσει καλύτερα η ίδια.

Δρ. Ξωμεριτάκη E. – Χειρούργος Ορθοπεδικός – MSc Οργάνωση Υπηρ. Υγείας

Cui Shu Li, MD – Researcher, Singapore/Beijing, China

F. Beyens, MD. – Επίτιμος Πρόεδρος International Council of Med.Acupunture (ICMART) Brussels, BE

Καθηγητής Dr. N. Nickolaev, MD, Ph.D – Πρόεδρος Latvia Med. Acupuncture Assoc, Riga, LV

Jean Pierre Fossion, MD –  Πρόεδρος Belgian Acupuncture Association, Brussels, BE

Patrick Sautreuil, MD – Paris, FR

Καθηγητής Francesc Minguell Martin, Veterinarian, Πανεπιστήμιο Βαρκελώνης, SP